Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید کاظم مجابی با اشاره به اینکه استفاده از نمای رومی در ساختمان‌ها ممنوع است، گفت: اگر مجری عضو سازمان، مطابق دستورالعمل ابلاغی عمل نکند پروانه او ضبط می‌شود و با تخلف انجام شده برخورد خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید کاظم مجابی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین، با اشاره به سابقه تشکیل سازمان نظام مهندسی اظهار کرد: پس از اینکه زلزله منجیل اتفاق افتاد، ضرورت شکل‌گیری نظامات مهندسی مطرح و در مجلس مصوب شد که مطابق این قانون، ساخت و سازها در بخش خصوصی توسط مهندسین واجد شرایط در سه حوزه طراحی، نظارت و اجرا بررسی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مهندسین برای انجام شرح خدمات باید در آزمون ورود به حرفه که توسط وزارت راه و شهر سازی برگزار می‌شود شرکت کنند و پس از قبولی در این آزمون، صلاحیت دریافت کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین بیان کرد: مهندسین با اخذ صلاحیت می‌توانند پروانه اشتغال دریافت کنند اما اعتبار این پروانه اشتغال دائمی نیست و لازم است تمدید یا ارتقاء پیدا کند که در هر دو حالت مهندسین باید دوره‌های آموزشی بگذرانند.

وی اذعان کرد: مطابق قانون بر حسب نیاز هر استان و منطقه نیز رشته‌های مورد نیاز مهندسین از طریق وزارتخانه انتخاب می‌شوند و  در برخی اوقات سالی یک یا دوبار این آزمون برگزار می‌شود که لازمه ورود به سازمان، گذشت حداقل سه سال از زمان فارغ التحصیلی فرد داوطلب است.

این مقام مسئول گفت: داوطلبین باید با حداقل مدرک لیسانس در این آزمون حضور پیدا کنند و اکنون نیز حدود سه هزار مهندس در این سازمان فعالیت می‌کنند که 60 درصد این افراد دارای پروانه اشتغال هستند.

نقش مهندسین در تصمیم‌گیری‌ها باید پر رنگ‌تر شود

مجابی ادامه داد: زمانی که قانون نظام مهندسی تصویب شد به وزارت راه شهر و سازی و دولت این وظیفه محول شد که نسبت به تدوین مقررات ملی اقدام کنند و اکنون با توجه به مشکلاتی که در موضوع ساختمان اتفاق افتاده، لازمه کار این است که مقررات تدوین شده بازنگری شود که مجموعه وزارت راه و شهرسازی تحت عنوان حوزه دفتر تدوین مقررات ملی ساختمان این وظیفه را بر عهده دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین ابراز کرد: مباحثی که اکنون وجود دارد تحت 22 مبحث مقررات ملی عنوان شده است و این توانایی در مهندسین ما وجود دارد که در نقشه‌های اجرایی فاز دو که مربوط به مشخص کردن جز به جز اجزای ساختمان است نیز خدمات ارائه دهند.

وی افزود: مهندسین توانایی دارند که نسبت به تهیه مشخصات اجناس مصرفی در ساختمان لیست مورد نیاز را اعلام کنند و این فرآیند خدمات بسته به منطقه و شرایط جامعه می‌تواند در فازهای مختلف انجام و متناسب با خدمات، تعرفه مهندسی مصوب شود.

این مقام مسئول یادآور شد: مهندسین این سازمان تا مرحله تهیه نقشه‌های اجرایی در طراحی و نظارت بر کلیه فرآیندهای اجرا و استفاده از مجریان ذی صلاح در کلیه فرآیند ساخت توانایی ارائه خدمات دارند؛ در سازمان نظام مهندسی حوزه‌ای تحت عنوان نظارت عالیه بر عملکرد مهندسین وجود دارد که در این قسمت طراحی، نظارت و اجرا  بررسی می‌شود.

مجابی تاکید کرد: سعی داریم که بتوانیم در دستورالعمل‌های حاکم بر منطقه، نقش مهندسین را در تصمیم‌گیری‌ها پر رنگ‌تر کنیم چراکه مجموعه نظام مهندسی به عنوان بازوی اجرایی در حوزه دستورالعمل‌های ابلاغی می‌تواند نظرات و پیشنهاد سازنده در تدوین دستورالعمل‌ها ارائه دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی قزوین عنوان کرد: یکی از مسائلی که امروزه شاهد آن هستیم حوزه مدیریت شهری یا انتخابات شورای شهر است که ما تمایل داریم با حوزه مدیریت شهری ارتباط تنگاتنگ برقرار کنیم تا از این طریق بتوانیم مسائل این حوزه را سریع و موثرتر انتقال دهیم.

وی درباره ممنوعیت استفاده از نمای رومی گفت: در مصوبه استان عنوان شده که استفاده از نمای رومی در ساختمان‌ها ممنوع است و  ما در حوزه اجرای ساختمان‌ها بر اساس شرایط استان از خدمات مجریان ذی صلاح عضو سازمان استفاده می‌کنیم؛ اگر مجری عضو سازمان، مطابق دستورالعمل ابلاغی عمل نکند پروانه او ضبط می‌شود و با تخلف انجام شده برخورد خواهد شد.

نمای رومی نمایی سنگین، خطرناک و خطر ساز است

مجابی تاکید کرد: اکنون از خدمات مهندسین در حوزه اجرا تا اتمام ساختمان استفاده نمی‌شود و مهندسین فقط تا پایان اجرای اسکلت خدمات دهی می‌کنند و باقی مراحل را ناظر انجام می‌دهد و گزارشات را اعلام می‌کند و سپس باید بعد از این مرحله شهرداری ورود پیدا کند تا با تخلف انجام شده برخورد شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی قزوین اذعان کرد: در بخش نمای ساختمان سلیقه مالک حاکم است اما در بعضی موارد اگر این سلیقه فارغ از دستورالعمل‌ها باشد امکان اجرا وجود ندارد و اگر اجرایی شود باید حتما با این موضوع برخورد شود.

وی ابراز کرد: امروزه شاهد هستیم با وجود اینکه نمای رومی نمایی سنگین، خطرناک و خطر ساز است و با فرهنگ و سنت ما ارتباطی ندارد متاسفانه همچنان در بعضی ساختمان‌ها به سلیقه مالک از نمای رومی استفاده می‌شود که این موارد تخلف در ساخت و ساز محسوب می‌شود.

این مقام مسئول گفت: مطابق قانون، مهندسین باید در بحث طراحی به موضوعاتی از قبیل ایمنی، رفاهی، اقتصادی و آسایش افراد و در وجه معماری به موضوع فرهنگ، تاریخچه و سنت توجه کنند و نیز با رعایت مسائل دینی و مذهبی در ساخت ساختمان به ساخت و ساز بپردازد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین ادامه داد: نمای ساختمان متعلق به شهر است به همین دلیل باید مطابق دستورالعمل و ضوابط ساختمان سازی مراحل ساخت پیش رود و از مصالح کاملا بومی و مرتبط با فرهنگ استفاده شود چراکه در مواردی شاهد بودیم که در نماهای کامپوزیت با مشکل مواجه شدیم که بلافاصله این مصالح از رده خارج شد و مهندسین با همان مصالح بومی به ساخت و ساز پرداختند.

شهروندان اشرافیت کامل نسبت به شاخصه‌های کیفی ندارند

مجابی تصریح کرد: یک معمار باید با توجه به مواردی که شایسته کرامت انسانی است، طراحی ساختمان انجام دهد و با توجه به ضوابط پیش رود چراکه ممکن است دارایی یک انسان در طول عمر خود تنها یک ساختمان باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در حوزه صنعت ساختمان، بزرگ‌ترین دغدغه این است که شهروندان میزان اشرافیتی را که باید نسبت به شاخصه‌های کیفی ساختمانی داشته باشند، ندارند و نیاز است که دانش فنی و اطلاعات خود را نسبت به شاخصه‌های کیفی در این زمینه افزایش دهند.

وی اضافه کرد: به همین دلیل ما در نظام مهندسی سعی کرده‌ایم یک واحدی تحت عنوان مشاوره راه‌اندازی کنیم تا از این طریق ارتباط خود را با بهره‌برداران افزایش دهیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت: ارباب رجوع‌هایی که به سازمان مراجعه می‌کنند افرادی هستند که قصد دارند ساختمان بسازند اما افرادی که مالک ساختمان‌ها می‌شوند، سازنده نیستند، از این رو افراد مالک می‌توانند از طریق مراجعه با سازمان یا شماره‌گیری تلفن ظرفیت 3242 با این واحد ارتباط برقرار کنند و از پیشینه ساختمان خود مطلع شوند.

مجابی در پایان با اشاره به اینکه باید شاخص کیفی ملاک عمل باشد، گفت: امروزه موضوع منطقه و زمین در قیمت‌گذاری ساختمان سهیم است اما باید در درجه اول شاخص‌های کیفی در نظر گرفته شود و نیز افرادی که در قیمت‌گذاری نقش دارند نسبت به موضوعات فنی ساختمان اشرافیت کامل داشته باشند.
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان دستورالعمل ها نمای رومی ساختمان ها ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز از تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی در صحن شورای امروز شیراز اظهار کرد: لایحه شهرداری شیراز درخصوص کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به تصویب شورای اسلامی شهر شیراز رسید.

به گفته حسینی، شهرداری شیراز بنا بر این مصوبه مکلف است هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی را صرفا جهت کاربری مسکونی به میزان 10 درصد برای خانواده‌های دارای حداقل 3 فرزند زیر 20 سال تخفیف دهد.

وی اضافه کرد: این معافیت فوق فقط یک بار و تا متراژ 200 متر مربع زیربنای مفید در شهر شیراز قابل اعمال است. عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: عناوین هزینه و عوارض پروانه ساختمانی مشمول مصوبه شامل: "عوارض‌های صدور پروانه ساختمانی زیربنا، عوارض‌های تراکم تا حد مجاز طبق مصوبات مراجع تصویب کننده طرح‌های توسعه شهری و کمیسیون ماده 5، اصلاح فرآیند صدور پروانه ساختمانی، بهای خدمات کارشناسی و فنی و بهای خدمات مدیریت نظارت بر جمع‌آوری و حمل نخاله‌های ساختمانی است. 

حسینی گفت: شهرداری شیراز گزارش 100 درصد تخفیف‌های مربوط به پروانه ساختمانی موضوع این مصوبه را جهت تأمین از محل منابع عمومی در بودجه‌های سنواتی به دولت ارسال کند. 

وی افزود: برای خانواده‌هایی که فرزند چهارم و بیشتر متولد 1402.01.01 و بعد از آن باشند، به ازای فرزند چهارم 10 درصد، به ازای فرزند پنجم 20 درصد و به ازای فرزند ششم و بیشتر از آن 30 درصد مازاد بر 10 درصد تکلیف ردیف اول توسط شهرداری مشمول معافیت عوارض پروانه ساختمانی شوند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: مؤدیان مشمول تخفیف مندرج در این مصوبه، مشمول سایر کاهش عوارض و بهای خدمات سالیانه شهرداری نیز می‌شوند. حسینی گفت: شهرداری مکلف است شیوه نامه اجرایی این ماده واحده را ظرف حداکثر یک ماه آینده تدوین و جهت تأیید به شورا ارائه کند.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • (تصاویر) پروانه لکه دار واریا از نمای نزدیک
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • پروانه‌ لکه‌ دار واریا از نمای نزدیک(عکس)
  • صدور مجوز ۱۸ پروانه ساختمانی در یک ماه
  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • تعرفه شستشوی نما ساختمان ۱۴۰۳