Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@06:36:21 GMT

متروپل های قزوین؛ از شایعه تا واقعیت!

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۰۴۵۰

متروپل های قزوین؛ از شایعه تا واقعیت!

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، جامعه امروزی ناگزیر به استفاده از ساختمان های بلند مرتبه است اما نکته قابل توجه در مورد این برج ها رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان در احداث آن ها است.

متأسفانه برخی از مالکان این برج ها با عدم رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها حوادث ناگواری را رقم می زنند که نمونه بارز آن را در حادثه متروپل مشاهده کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از حادثه متروپل بحث ساختمان های ناایمن و خطرات ناشی از آن به یک دغدغه جدی تبدیل شد و موجب شد که مسؤلان استان قزوین در صدد بررسی وضعیت ساختمان های بلند مرتبه برآمده و وضعیت آن ها را به لحاظ استحکام بنا و قرار گرفتن در شرایط بحرانی و وقوع حادثه مورد رسیدگی قرار دهند.

ساختمان های ناایمن در قزوین شناسایی شوند

استاندار قزوین اخیرا در سخنانی با تأکید بر شناسایی ساختمانهای ناایمن در قزوین اظهار کرد: استان قزوین یکی از استان های حادثه خیز کشور به شمار می رود بنابراین باید کارگروه های تخصصی با اولویت گذاری مناسب موضوعات را پیش ببرند.

محمدمهدی اعلایی افزود: با توجه به دستور ویژه رئیس جمهور درباره ساختمانهای ناایمن، پدافند غیرعامل استان و کارگروه تخصصی این بخش باید به شکل جدیتری پیگیر باشد و در یک بازه زمانی مشخص این ساختمانها شناسایی و اقدام به موقع صورت گیرد.

تشکیل کمیته شناسایی ساختمان های ناایمن در استان قزوین

بازرس کل قضایی استان قزوین نیز در خصوص تشکیل کمیته شناسایی ساختمان های ناایمن در استان بیان کرد: بازرسی کل استان ضمن پیگیری رفع مشکلات ساختمان های ناایمن، با محوریت حاکمیت قانون، پشتیبانی از مالکیت مشروع و به منظور حفظ جان و مال شهروندان، حمایت های لازم را از سازمان نظام مهندسی انجام می دهد.

عبدالله آقاعلیخانی افزود: کارها نباید بر اساس سلایق اشخاص و قائم به شخص صورت گیرد و اقدامات باید منتج به فرآیندسازی و ریل گذاری شده تا با جابجا شدن افراد روند ارائه خدمات و انجام امور تغییر نکند.

وی خاطر نشان کرد: بازرسی کل استان علاوه بر مساعدت در امر توسعه استان، مانع تخلفات، جرائم اداری و اقتصادی و هم چنین عدم شفافیت در دستگاه های اجرایی نیز است.

صدور حکم تخلیه برج خلیج فارس از سوی دادستان وقت قزوین

در ادامه این روند محمد قاسمی دادستان وقت استان قزوین نیز با اشاره به شناسایی حدود ۷۰ ساختمان ناایمن در استان قزوین بیان کرد: مجدانه پیگیر هستیم قبل از اخذ پایان کار، ساختمان به بهره برداری نرسد این در حالی است که از سوی شهرداری ها تخلف فروشی و نظارت کم رنگ بر ساخت و سازها وجود دارد که نیاز است مسئولان راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی، معاونت عمرانی استانداری قزوین و مهندسان ناظر بر ساخت و سازها و شهرداری ها بر ساخت و سازها نظارت جدی و مناسب داشته باشند.

قاسمی اضافه کرد: در این راستا و بر اساس بررسی های کارشناسی و تخصصی و با ورود دادستانی قزوین، دستور تخلیه برج تجاری خلیج فارس قزوین در جهت پیشگیری از وقوع جرم و احیاء حقوق عامه صادر و به شهرداری قزوین ابلاغ شد.

وی اضافه کرد: این برج در بخش های مختلف دچار ایرادات جدی است و رعایت نکات ایمنی در ساخت و ساز به درستی صورت نگرفته و به همین خاطر طی مکاتبات صورت گرفته می بایست این برج در اسرع وقت تخلیه شود.

دادستان وقت استان قزوین ادامه داد: اخطارهای لازم به مالک و سازنده برج به منظور رفع نواقص و اصلاح موارد ایمنی داده شده و بدون شک پس از تخلیه و تا رفع کامل این ایرادات از فعالیت این برج ممانعت می شود.

قاسمی خاطرنشان کرد: عدم نظارت های دقیق در ساخت و سازها می توانند خطرات جدی برای شهروندان در پی داشته باشد و نباید قبل از اخذ پایان کار نسبت به بهره برداری ساختمان ها اقدام شود و به همین خاطر شناسایی ساختمان های ناایمن در قزوین آغاز شده و قطعاً باید نسبت رفع نواقص ایمنی اقدام نمایند و بدون شک در صورت بروز حادثه مجریان، ناظران و دستگاه های متولی باید پاسخگو باشند.

بهره برداری از «ساختمان های فاقد پایان کار» غیرقانونی است

شهردار منطقه دو قزوین نیز در خصوص وضعیت برج خلیج فارس اظهار کرد: طبق قوانین شهرداری ها بهره برداری از ساختمانی که پایان کار ندارد، کار غیرقانونی است زیرا از نظر شهرداری شرایط بهره برداری برای آن مهیا نیست.

سلیمان بهرامی افزود: ساختمان بخش های مختلفی دارد که استحکام بنا یکی از این موارد است بنابراین جمیع شرایط باید مهیا باشد تا یک ساختمان قابلیت بهره برداری داشته باشد.

وی با بیان اینکه برج خلیج فارس پایان کار ندارد و بهره برداری از آن از نظر شهرداری درست نیست، اضافه کرد: مالک این بنا باید شرایط بهره برداری را فراهم کند البته این شرایط جامع است و فقط یک مورد نیست که بتوان گفت به دلیل دارا بودن استحکام بنا قابلیت بهره برداری دارد.

شهردار منطقه دو قزوین ادامه داد: بر اساس گزارشی که سازمان آتش نشانی ارائه کرده به دلیل اینکه این ساختمان بلند مرتبه بوده و برخی از طبقات آن برای استفاده عموم مردم است، نیاز دارد که شرایط لازم به ویژه موارد مرتبط با تأییدیه آتش نشانی را داشته باشد تا در صورت وقوع حادثه و در شرایط بحرانی دغدغه جان و مال مردم را نداشته باشیم.

بهرامی عنوان کرد: برای رفع نواقص برج خلیج فارس جلسات متعددی تشکیل شده و اخطارهای متعددی به مالک ساختمان داده شده تا نسبت به تأمین شرایط ساختمان تا قبل از بهره برداری آن اقدام کند که مالک ساختمان هم قول داده ولی تاکنون هیچ اقدامی برای این امر انجام نداده است.

وی تصریح کرد: مبحث اصلی در مورد برج خلیج فارس بحث آتش نشانی است که باید ضوابط آن فراهم شود البته استحکام بنا باید توسط نظام مهندسی ساختمان تأیید و به شهرداری ارسال شود.

شهردار منطفه دو قزوین با بیان اینکه تأییدیه آسانسور برج خلیج فارس نیز اخذ نشده است، گفت: این ساختمان علاوه بر این موارد، تخلفات ساختمانی دیگری نیز دارد که از جمله می توان به اضافه بنا در طبقه ۱۲ برج اشاره کرد که بر اساس رأی کمیسیون ماده صد، تعهد تخریب دارد.

بهرامی بیان کرد: سقف رستوران گردان نیز بیش از مقدار لازم است و در سایر طبقات برج نیز به صورت غیر فنی الحاقیاتی لحاظ شده که اضافه بر نقشه است و باید شرایط لازم عودت شود.

وی خاطرنشان کرد: برای تمام ساختمانهایی که پایان کار ندارند، اخطار لازم داده شده و از مالکان آن ها درخواست کردیم برای اخد پایان کار به شهرداری رجوع کنند.

شهردار منطقه دو قزوین افزود: کلیه موارد کمیسیون ماده صد، استانداردها و تغییر کاربری ها در این ساختمان ها باید تعیین تکلیف شده و گزارش ناظران عمران، تاسیسات و معماری باید اخذ شده و به شهرداری ارسال شود.

بهرامی اضافه کرد: با توجه به شرایطی که در جامعه حاکم است، عدم رعایت مقررات ملی ساختمان موجب می شود در حوادثی که رخ می دهد، جان و مال مردم، حیثیت نظام، شهر و شهرداری در معرض خطر قرار گیرند بنابراین از کلیه مالکان و بهره برداران ساختمان های بلند مرتبه تقاضا داریم نسبت به اخذ پایان کار برای ساختمان های خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: مردم باید ساختمان هایی که پایان کار ندارند را خریداری نکرده و مورد بهره برداری قرار ندهند زیرا عدم اخذ پایان کار به معنای عدم قابلیت بهره برداری از این ساختمان ها است.

شهردار منطقه دو قزوین بیان کرد: اتفاق یک بار رخ می دهد و اگر کل ساختمان را در بهترین شرایط سازه ای و فنی ساخته باشند در صورت وقوع آتش سوزی درب خروجی و پله اضطراری ایمن نباشد قطع به یقین اتفاقات ناگواری رخ می دهد.

بهرامی یادآور شد: ارتفاع برج ها اگر زیاد باشد اما در طراحی اولیه آن دیده نشده باشد امکان دارد در هنگام وقوع زلزله میزان خسارت ها بیشتر از مقدار پیش بینی باشد.

مخاطرات برج های قزوین قابلیت برطرف کردن دارد

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین نیز در خصوص برج های ناایمن در قزوین اظهار کرد: در استان قزوین پروژه هایی را داریم که دارای برخی مخاطرات هستند و مخاطرات آن ها قابلیت برطرف کردن دارد اما اینکه مصداق متروپل یا مواردی از این دست باشند، نیست.

کلهر افزود: در این راستا سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین و ناظران آن مکاتبات زیادی را با شهرداری، سازمان های بازرسی و دادستانی انجام دادند که امیدواریم سریعتر نسبت به برطرف کردن مخاطرات موجود اقدام لازم صورت بگیرد.

وی با اشاره به پلمب برج خلیج فارس اضافه کرد: مشخصا این برج در مواردی مانند الزامات آتش نشانی، ورودی و خروجی ها، رمپ ها و آسانسور معماری پروژه، مشکلاتی دارد. 

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین ادامه داد: بارها ناظر پروژه خلیج فارس با شهرداری مکاتبه کرده و ما هم پیرو آن، مکاتبات خود را با نهادهای مرتبط انجام دادیم.

کلهر عنوان کرد: مالک برج خلیج فارس یک طبقه مازاد بر پروانه ساخته که باید نسبت به بحث استحکام بنا و اضافه بنا اقدام لازم را انجام دهد.

وی با بیان اینکه عمل به قانون موجب پیشگیری از تمام حوادث می شود، تصریح کرد: الحمدالله در حوزه ساختمانی، قوانینی که در کشور وجود دارد، تمام موارد ساخت و سازها را لحاظ کرده و این قوانین نیز هر پنج تا ۶ سال یکبار به روز رسانی می شود بنابراین اگر عمل به قانون در کشور صورت بگیرد، شاهد هیچ حادثه تلخی نخواهیم بود.

ضرورت ورود مشاوران درجه یک در بلند مرتبه سازی ها از طریق مناقصه 

یک کارشناس عمران و سازه سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین نیز اظهار کرد: در مورد ساختمان های بلند مرتبه باید در شهر قزوین نیازسنجی های لازم صورت می گرفت که آیا یک شهرستان مانند قزوین نیاز به ساختمان بلند مرتبه دارد یا نه و سپس آزمایشات مربوط به مکانیک خاک و کارهایی که مشاورین متخصص انجام آن هستند، انجام می گرفت.

مهدی سنیک افزود: وقتی بحث بلندمرتبه سازی و انبوه سازی باشد باید مشاوران درجه یک از طریق مناقصه معرفی شده و نظام مهندسی ساختمان اجازه ورود داشته باشد زیرا براساس قانون می توانند خودشان ناظر مقیم تعیین کرده و ناظران نظام مهندسی را وارد پروژه خود نکنند.

وی اضافه کرد: در مورد پروژه هایی که در قزوین اجرا شد متأسفانه هر اندازه به مسؤلان نظام مهندسی و سایر نهادها تأکید کردیم که از ساختمان های فلزی استفاده کنید به نتیجه نرسیدیم.

این کارشناس عمران و سازه سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین خاطرنشان کرد: دلیل اصرار ما این است که هر ساله آئین نامه ها تغییر می کنند و ساختمان های فلزی به لحاظ بازسازی معمولا قابلیت بیشتری برای انجام تغییرات به مهندسان طراح می دهد.

سنیک بیان کرد: بسیاری از افرادی که اقدام به برج سازی در قزوین کرده اند را می شناسیم و از کارهایی که تاکنون انجام داده اند می توان فهمید که کار آن ها در حد برج سازی نبوده و نهایت کار آن ها ساخت ساختمان تا ۶ طبقه بوده است.

وی عنوان کرد: محاسبات امروز نظام مهندسی و آئین نامه های کشوری به هیچ وجه از کارهایی که حتی اگر درست انجام شده باشد، دفاع نمی کند.

این کارشناس عمران و سازه سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین تصریح کرد: آزمایش های مختلفی برای بررسی وضعیت برج های ساخته شده در قزوین وجود دارد که می تواند وضعیت استحکام بنا و ایمنی بودن آن ها را تأیید یا رد کند و تا جایی که امکان داشته باشد نسبت به بازسازی آن ها اقدام شود.

سنیک با تأکید براینکه در بحث ساخت و ساز بنا هیچ کار غیرممکنی وجود ندارد و فقط باید هزینه سنجی شود، گفت: یکی از بزرگترین جنایات را علیه خودمان انجام می دهیم زیرا علیرغم اجرای صحیح بالکن طراحی شده برای ساختمان ها همچنان نسبت به وجود بالکن در ساختمان ها تأکید داریم.

وی افزود: ساختمانی که در قاب طراحی شده و بالکن نداشته باشد شاید ۳۰ درصد ارزان تر تمام شود اما همین میزان بالکن موجب اکثر خرابی ها در بحث ساخت و سازها می شود زیرا بالکن های احداث شده برای ساختمان ها، موقع اجرا امتحان خود را خوب پس نمی دهد.

این کارشناس عمران و سازه سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین اضافه کرد: از شهرداری تقاضا کردیم از بالکنی که می خواهید برای ساختمان در نظر بگیرید یک جدولی تهیه کرده و یک طبقه ۳۰ تا ۴۰ متری در طبقه آخر بدهید و بالکن را حذف کنند زیرا هم ارزان تر تمام می شود و هم اگر سازنده ساختمان سودی بابت بالکن می برده است را تأمین می کند.

سنیک یادآور شد: از سوی دیگر در نظر گرفتن یک طبقه ۳۰ تا ۴۰ متری در طبقه بالای ساختمان به جای بالکن موجب می شود به واسطه ستون هایی که در مرکز سازه ساختمان ادامه می یابد، استحکام بنا افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری فارس، قبل از وقوع هر حادثه ای باید تدابیر لازم برای رویارویی با آن اندیشیده شود زیرا در شرایط بحرانی که کسی نمی تواند زمان آن را تخمین بزند دیگر نمی توان کاری از پیش برد و قطع به یقین پشیمانی سودی نخواهد داشت و بر این اساس ضرورت برقراری چتر نظارتی بر ساخت و سازهای ساختمانی همواره باید در دستور کار مسئولان و متولیان امر باشد. 

گزارش از حدیثه امین زاد گوابری

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین متروپل ساخت و ساز ساختمان های بلند مرتبه ساختمان های ناایمن ناایمن در قزوین شناسایی ساختمان بر ساخت و سازها بهره برداری برج خلیج فارس اخذ پایان کار برای ساختمان استحکام بنا استان قزوین ساختمان ها قزوین نیز آتش نشانی بر اساس برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۰۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا دریافت وام ازدواج دوم واقعیت دارد؟ / آیا دو بار می‌توان وام ازدواج گرفت؟ 

زی‌سان: برخی سایت‌ها هر چند وقت یک بار اخباری را در ارتباط با دریافت وام ازدواج دوم یا گرفتن وام ازدواج برای دومین بار منتشر می‌کنند. اخیرا نیز برخی به اصطلاح رسانه‌ها با درج تیتر‌های انحرافی از شرایط دریافت وام ازدواج دوم سخن گفته‌اند. این در شرایطی است که این خبر از اساس واقعیت ندارد.

به گزارش «زی‌سان»، وام ازدواج را هر فرد می‌تواند تنها یک بار بگیرد. تنها شرایطی که یک فرد می‌تواند وام ازدواج را در ازدواج‌های دوم یا سوم خود بگیرد این سات که قبل‌تر یعنی در ازدواج‌های سابق این وام را دریافت نکرده باشد. 

از آنجایی که برای گرفتن وام ازدواج هر فرد فقط یک بار می‌تواند از تسهیلات وام ازدواج استفاده کند و گرفتن این وام ربطی به آن ندارد که در ازدواج چندم به گرفتن آن اقدام می‌کند. اما در بعضی شرایط یعنی ازدواج اول آنها از سال ۸۷ به قبل باشد میتواند برای گرفتن وام اقدام کند.

بنابراین می‌توان صورت مساله را شفاف دانست و تیتر‌های دریافت وام ازدواج دوم برای دومین نوبت را بیشتر تلاش برای گرفتن کلیک از مخاطبان ارزیابی کرد.

 

tags # وام ازدواج سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • واکنش باشگاه پرسپولیس به یک شایعه
  • اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره یک شایعه
  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • آیا دریافت وام ازدواج دوم واقعیت دارد؟ / آیا دو بار می‌توان وام ازدواج گرفت؟ 
  • شایعه عجیب: خط خوردن صلاح از ترکیب لیورپول!
  • مورایس یک فصل دیگر قرارداد دارد/از شایعه تا واقعیت مذاکره با نویدکیا برای بازگشت به سپاهان
  • فیلم| از آرزو تا واقعیت؛کاپیتان تیم ملی فوتسال ایران در چایخانه امام رضا(ع)
  • شایعه جنجالی درباره دستمزد شهاب حسینی در سریال گناه فرشته
  • بازیگر «زخم کاری» در واقعیت/ عکس